fbpx
20. april 2020

Kunder vælger kvalitet over pris

Af: Jesper Melgaard

Kvaliteten er langt vigtigere end prisen, når danske boligejere skal have udført arbejde i deres hjem, viser en ny befolkningsundersøgelse.

For mere end halvdelen af danskerne er det kvaliteten af arbejdet, som betyder mest, når de hyrer en håndværker. I en ny befolkningsundersøgelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne og YouGov blandt 2.000 danskere svarer 53 procent således, at arbejdets kvalitet er vigtigst for deres valg af håndværker, mens kun 20 procent peger på prisen.

– Det er positivt, at danskerne er så kvalitetsbevidste – især når det gælder autorisationskrævende arbejde på el- og vvs-installationer, hvor det kan have alvorlige konsekvenser for både sikkerhed og pengepung, hvis ikke arbejdet udføres korrekt, siger Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Dyre lærepenge

Han vurderer, at den økonomiske fremgang de senere år er med til at øge danskernes lyst til at sikre kvaliteten af det arbejde, der udføres i deres boliger.

– Når pengene er til rådighed, vil de fleste tilsyneladende gerne betale en smule ekstra for at få udført arbejdet korrekt, siger Simon O. Rasmussen og uddyber:

– Ofte kan det bedst betale sig at fokusere på kvaliteten af håndværkernes arbejde. For det første er prisen sjældent meget højere end den, der skal betales hos en tilfældig klamphugger. Og for det andet så kan det være en dyr fornøjelse, hvis ikke arbejdet udføres korrekt, og man efterfølgende må punge ud for at få rettet fejl eller give afslag i prisen, når boligen skal sælges – eller hvis fejlene resulterer i enten en vand- eller brandskade, siger Simon O. Rasmussen.