fbpx
15. februar 2019

Kvartalsrapport fra Bravida: “Yderst tilfredsstillende”

Af: Mikkel Svinth Rødgaard

Foto: Bravida

I årets 4. kvartal steg Bravida Danmarks omsætning med 23 procent. Stigningen i omsætning er primært drevet af installationsvirksomheden, hvor Bravida blandt andet er involveret i to store sygehusprojekter.

I 2018 steg Bravida Danmarks omsætning samlet med 24 procent til 3,171 millarder svenske kroner mod 2,547 i 2017. Driftsresultatet for fjerde kvartal steg med 40 procent til 69 millioner svenske kroner, hvilket resulterede i en driftsmargin på 7,7 procent mod 6,7 procent i samme periode året før.

Ordreindgangen var fem procent lavere end i samme periode året før og udgjorde 697 millioner svenske kroner. Ordreindgangen består primært af mindre og middelstore ordrer både indenfor installationsprojekter og service.

Ordrebeholdningen var ved udgangen af 4. kvartal 2 procent højere end samme periode året før og beløb sig til 1,787 millarder svenske kroner. Samlet for året 2018 steg Bravida Danmarks ordreindgang med 23 procent.

”Vi er kommet ud med det bedste resultat nogensinde, hvilket er yderst tilfredsstillende. Omsætningen er endnu engang øget, hvilket i høj grad skyldes organisk vækst. Fremadrettet vil vi have et skarpt fokus på at udvikle vores serviceforretning for at sikre en god balance mellem service- og installationsopgaver. Desuden oplever vi en efterspørgsel på nye tekniske løsninger til automatisering og energioptimering, og nu handler det om at levere bedst muligt på denne efterspørgsel, udtaler administrerende direktør i Bravida Danmark, Johnny Hey i en pressemeddelelse.