fbpx
03. maj 2021

Intego solgt: Hård beslutning

Af: Michael Degn

Intego er blevet solgt til den internationale virksomhed CBRE. Både ledelse og de 850 medarbejdere fortsætter i den nye virksomhed, forklarer Intego-direktør Jens Frost Mikkelsen, som alligevel betegner det som en hård men rigtig beslutning.

Den seneste uge har været noget ud over det sædvanlige hos Intego. Virksomheden, der har hovedsæde i Aalborg og 850 medarbejdere over hele landet, er blevet solgt til den internationale virksomhed CBRE.

Det er sket ud fra en tanke om rettidig omhu og en fremtidssikring af installationsvirksomheden. Alligevel var det ikke nogen nem beslutning at tage.

– Det var en kæmpe beslutning og ikke nogen nem beslutning. Vi er en stor virksomhed med ansvaret for mange medarbejdere og deres familier. Det har både været en følelsesmæssig og rationel beslutning med en kraftig vækst for øje. Alligevel var det hårdt, da aftalen blev endeligt underskrevet, siger Jens Frost Mikkelsen (billedet), der er administrerende direktør i Intego.

Direktøren har derfor brugt den seneste uge på at forklare medarbejdere og kunder om den nye virksomhedsstruktur.

– Heldigvis har de taget positivt imod det, siger Jens Frost Mikkelsen.

Stærk form, stærk pris
CBRE er en international virksomhed, der blandt andet arbejder med ejendomsservice (facility management, red.). Intego har i forvejen været en samarbejdspartner, og det forventer Jens Frost Mikkelsen vil blive udbygget til gavn for begge parter i forbindelse med salget.

– Samtidig giver det mig ro i maven, at de har lavet tilsvarende opkøb flere andre steder i udlandet. Vi kommer til at være i samme båd, og det betyder alt andet lige flere kræfter til Intego, siger Jens Frost Mikkelsen.

Rent økonomisk har den nordjyske virksomhed dog ikke haft behov for at søge kapital udefra. Regnskabstallene viser en solid vækst, og årsresultat landede sidste år på knap 20 millioner kroner ud af en omsætning på 738 millioner kroner. Alligevel har timingen vist sig at være rigtig nu.

– Vi er bevidste om, at vi har en god værdi, og vi har fået en pris, vi er helt tilfredse med. Jeg er bestemt ikke slidt op, men helt grundlæggende skulle der ske noget på et tidspunkt, og det kunne så være nu eller om fem år, siger 57-årige Jens Frost Mikkelsen.

Fortsætter uændret – indtil videre
Intego fortsætter uændret med samme medarbejdere og ledelse indtil videre. Ifølge direktøren er der en aftale om co-branding i hvert fald et års tid – måske mere – men intentionen er at forsætte som én enhed i virksomheden, uanset om navnet Intego forsvinder.

Jens Frost Mikkelsen kunne sidste år fejre sit 25-års jubilæum i virksomheden, som hed Thomas Pedersen A/S, da han startede. I 2007 købte han og driftsdirektør Lars Schjødt den del af virksomheden, der siden blev til Intego A/S. De ejer henholdsvis 60 procent og 40 procent af virksomheden, der siden er cirka fordoblet i både medarbejderantal og omsætning.

CBRE har omkring 300 medarbejdere i Danmark og arbejder ud over ejendomsservice også med strategisk ejendomsrådgivning for både lokale og globale virksomheder. Købsaftalen skal endeligt godkendes af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.