fbpx
11. december 2020

LM forudser drone-gennembrud

Af: Lasse Andersen

Droner bliver et selvfølgeligt hjælpeværktøj, der kan effektivisere service- og reparationsopgaver på en lang række områder, lyder det fra Lemvigh-Müller.

Jacob Palmqvist (billedet), der er produktchef hos Lemvigh-Müller, forudser, at droner om få år vil være lige så selvfølgelige og uundværlige hjælpeværktøjer som skruemaskiner, trappestiger og arbejdslamper.

– Dronerne har potentiale til at rationalisere og effektivisere en lang række opgaver inden for service, vedligeholdelse og byggeri. Vi har kun set begyndelsen af dronernes indtog, siger han i en pressemeddelelse.

Tror på droner
Hos Lemvigh-Müller tror man så meget på droner, at der er etableret et komplet produktprogram med droner, kameraer, stabiliserende kameraholdere og andet tilbehør, som håndværkere og teknikere kan få brug for.

Droner bruges allerede flittigt af beredskabs- og redningskorps, og ifølge Jacob Palmqvist behøver man blot kigge til Sverige for at se en langt større anvendelse af droner til dagligdags inspektionsopgaver i for eksempel virksomheder og ejendomsselskaber.

– Inspektion og dokumentation ved hjælp af droner kan ofte gøre det langt lettere at skabe overblik over for eksempel en reparations- eller serviceopgave. Dermed kan arbejdet sættes i gang hurtigere og eventuelle følgeskader begrænses, siger han.