fbpx
30. marts 2020

Lønkompensation bliver hævet til 30.000 kroner

Af: Jesper Melgaard

TEKNIQ Arbejdsgiverne er tilfreds med, at regeringen mandag har hævet beløbet i den nuværende aftale om lønkompensation til virksomhederne.

Der var gode nyheder til et coronatrængt dansk erhvervsliv, da en række ministre og arbejdsmarkedets parter mandag kunne præsentere en forbedret aftale om lønkompensation til landets virksomheder. Aftalen indebærer, at loftet for det beløb, virksomhederne kan få i lønkompensation, hæves til 30.000 kroner per medarbejder.

Læs også: V-forslag: Lønkompensation op til 45.000 kroner

– Aftalen er et vigtigt skridt i arbejdet med at sikre danske virksomheder og arbejdspladser. Og vi tror, at løftet kan gøre ordningen relevant for flere virksomheder end hidtil, siger Niels Jørgen Hansen, der er administrerende direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

– Nogle virksomheder kan bruge ordningen, fordi de står overfor store reduktioner i medarbejderstaben, mens en del virksomheder stadig må benytte andre løsninger, fordi de skal gennem tilpasninger af et mere begrænset omfang, siger Niels Jørgen Hansen.

Han understreger derfor, at der stadig er brug for løbende at overveje, om der er behov for yderligere støtteordninger.

– Lønkompensationen kan under alle omstændigheder ikke stå alene, hvis man vil holde hånden under en tilstrækkeligt stor del af dansk erhvervsliv, siger Niels Jørgen Hansen.

Indtil videre har mere end 11.000 virksomheder benyttet sig af ordningen.