15. marts 2019

Louis Poulsen åbner showroom på Holmen

Af: Mikkel Svinth Rødgaard

Foto: Louis Poulsen

Den danske lysvirksomhed Louis Poulsen har fået nyt hovedkvarter i Kuglegården på Holmen. De fine gamle bygninger rummer både showroom, salgsadministration og designafdeling, og huset er samtidig åbent for offentligheden.

Det er imponerende rammer, som den traditionsrige designvirksomhed er rykket ind i på Holmen i København. Kuglegården er opført i flere etaper i 1742 og 1772 og har i 250 år huset søværnets materialekommando og senere hen forsvarskommandoen. Nu er ammunitions- og proviantlagrene og officererne blevet udskiftet med en traditionsrig designvirksomhed og dens medarbejdere.

Der ligger mange forklaringer bag flytningen til Holmen, men blandt de vigtigste er lokationen, der rummer alt det som Louis Poulsen identificerer sig med:

– Vi har en lang historie med os her i Louis Poulsen og ønskede at finde et sted der kunne være med til at understrege den fortælling. Samtidig er hele området herude en spændende kreativ kerne, i rivende udvikling, der allerede nu tæller beboere som KADK og flere prominente tegnestuer. Det er et område der er rigt på historie, samtidigt med at der er en kreativ energi, der passer til den ånd der kendetegner Louis Poulsen, siger Søren Mygind Eskildsen, CEO hos Louis Poulsen, i en pressemeddelelse.

Og Louis Poulsen har tænkt sig at bidrage aktivt til stedets kreative ånd:

– Det har altid været vigtigt for os at være et samlingssted for viden om lys og vi glæder os til fortsat at kunne skabe rammerne for events og aktiviteter, såsom gå-hjem-møder hvor designere og fagfolk kan lade sig inspirere samt dele ideer og ny viden om lys, siger Søren Mygind Eskildsen.

Huset er åbent for offentligheden og rummer både showroom, salgsadministration og designafdeling.