fbpx
10. februar 2021

“Man skal ikke være dum hele dagen”

Af: Lasse Andersen

Sonny Bengtsson, som driver Sonny VVS i Nykøbing Falster, insisterer på at sælge kvalitetsløsninger til kunderne, men han har svært ved at skaffe tilstrækkelig kvalificeret arbejdskraft.

Hvad er den største udfordring ved at være direktør i en vvs-virksomhed i dag?
Det er at skaffe kvalificerede medarbejdere. Jeg forsøger at løse det ved at uddanne gode folk selv – vi har hele tiden fire lærlinge. Og så benytter vi også voksenlærlinge og arbejdsmænd.

Hvilke mål vil du gerne nå med virksomheden?
Jeg vil gerne udvikle virksomheden hele tiden, så den bliver større, og vi får flere kompetencer. Derfor har vi opkøbt forskellige mindre virksomheder gennem årene med henblik på at skaffe mere mandskab og skabe en større omsætning.

Hvad er god ledelse i din optik?
Det er at få hver medarbejder til at yde sit bedste og få tingene til at glide i dagligdagen. Og så er det også at sikre, at vi opfører os ordentligt overfor hinanden.

Hvad siger dine ansatte om dig?
Jeg er en hård hund, som kalder en spade for en spade. Men jeg tror, de vil sige, at jeg at jeg er en flik fyr, for jeg vil altid stå bag dem. Og hvis jeg har givet en balle, så går der to minutter, så er vi videre.

Hvad kan gøre dig vred i løbet af en arbejdsdag?
Det kan gøre mig vred, når folk laver noget sjusk. Det er nemlig dyrt, hvis vi skal ud til en utilfreds kunde og lave noget om, som skulle have været i orden første gang. Når det er sagt, er vi alle sammen mennesker, og jeg siger gerne, at ”når vi laver noget, laver vi også fejl”.

Hvad kan gøre dig glad?
Jeg bliver glad på de dage, hvor kunderne ringer og siger, at de er meget tilfredse, og vi får et par gode opgaver ind.

Hvis din virksomhed var en bil, hvad var det så for en?
Så var det en BMW X5. Det er kvalitet og luksus – og det vil jeg også gerne have, at min virksomhed står for.

Har du en faglig kæphest, som du gentager igen og igen?
Det er faktisk, som jeg har nævnt, at ”når vi laver noget, så laver vi også fejl.” Og når det sker, så gælder det om at få fejlen rettet hurtigt, så kunden er tilfreds. Og så siger jeg også: ”man skal ikke være dum hele dagen, man må gerne tænke”. Det er selvfølgelig lidt mere provokerende…(griner).

Hvis du ikke var blevet direktør i en installationsvirksomhed. Hvad var du så blevet?
Jeg var nok blevet omrejsende sælger. Jeg er en dygtig sælger, hvis jeg selv tror på det, jeg sælger. Jeg kunne aldrig drømme om at snyde nogen. Jeg sælger ærlighed og kvalitet og vil næsten hellere sige nej, hvis folk vil have discount, som de får bøvl med efterfølgende.

Hvem skal vi tale med næste gang?
Jeg synes, I skal snakke med Tim Bang, som driver Bangs VVS i Nakskov.