fbpx
03. april 2019

Mentor skal gøre Høyrup & Clemmensens lærlinge succesfulde 

Af: Lasse Andersen

Med en ny mentorordning skal Henrik Bossen udvikle lærlingeuddannelsen med nye faglige initiativer og ruste Høyrup & Clemmensens lærlinge til deres karriere i installationsbranchen.

 Henrik Bossen, der selv har været lærling hos Høyrup & Clemmensen, er skal være mentor for virksomhedens lærlinge. I dag er han afdelingsleder i virksomhedens sikringsafdeling og har, siden han blev færdiguddannet, både arbejdet med salg, rådgivning og projekter.

Læs også: Rekordmange nye lærlinge i branchen

Sideløbende med arbejdet som afdelingsleder har Henrik Bossen også arbejdet med lærlingeuddannelsen. Han er derfor glad for at være udpeget til den ansvarlige mentor for Høyrup & Clemmensens lærlinge fra 2019 og ser frem til at styrke lærlingenes uddannelse gennem mentorforløb og kompetenceudvikling:

– Jeg ser det som en fantastisk mulighed, at jeg kan være med til at videreudvikle vores lærlingeuddannelse og løfte det faglige niveau, så det gavner vores lærlinge. Det er spændende at få lov til at præge de unge mennesker og opdrage dem til at blive selvstændige og dygtige elektrikere. Jeg glæder mig til at se den udvikling, de hver især gennemgår undervejs i uddannelsen, fortæller Henrik Bossen i en pressemeddelelse.

Som mentor for Høyrup & Clemmensens lærlinge bliver Henrik Bossen lærlingenes faste vejleder og kontaktperson. Det betyder, at de altid kan kontakte ham for spørgsmål og vejledning:

– Det er rart for vores lærlinge at vide, at de har mig som en fast kontaktperson. De ved, at de altid kan kontakte mig for hjælp og spørgsmål til uddannelse og karriere, og jeg står altid til rådighed, hvis de har brug for det. Det betyder også, at der er ens retningslinjer for alle, fortæller han.

Mentor skal motivere og inspirere
Fokus for Henrik Bossen bliver i begyndelsen at give Høyrup & Clemmensens lærlinge indsigt i el- og installationsbranchen og de mange forskellige typer af opgaver, virksomheden løser.

– Det er tit en udfordring i el- og installationsbranchen at rekruttere de rigtige mennesker, fordi nyuddannede elektrikere mangler en bredere profil og erfaring. Derfor ønsker vi at give vores lærlinge en så bred erfaring og kompetence som muligt med en uddannelse, der giver dem mange færdigheder og muligheder. Der er mange døre at gå ind ad i elfaget, hvilket også er unikt for vores virksomhed. Som mentor skal jeg sørge for, at de hver især finder deres rette hylde, fortæller Henrik Bossen.

Ny app til at styrke lærlingeuddannelsen
Som mentor for Høyrup & Clemmensens lærlinge ønsker Henrik Bossen at igangsætte flere nye initiativer i 2019. Et af de initiativer, som han ser frem til at implementere, er en ny app, som skal guide Høyrup & Clemmensens lærlinge og styrke deres udvikling gennem uddannelsen.

Læs også: EL:CON har droppet de korte uddannelsesaftaler

– Før i tiden arbejdede vi ud fra en lærlingebog. Men nu laver vi en app, som skal sikre, at vores lærlinge opnår deres mål gennem uddannelsen. Formålet med appen er også at skabe en mere familiær sammenhæng. Appen skal være et godt værktøj, som kan løfte lærlingenes motivation og engagement i forhold til, hvad de ønsker at blive bedre til, siger Henrik Bossen og fortsætter:

– Appen er brugervenlig og effektiv for både vores lærlinge og mig, da det bliver lettere for os at følge op på deres mål og resultater. Målene drejer sig for eksempel om deres forventninger, uddannelsesmål, ønskescenarier og resultater, og de kan blive belønnet i et rating system med op til fem stjerner.

Fremadrettet ønsker Henrik Bossen også at skabe en årlig lærlingeture, som både indeholder faglige og sociale aktiviteter. Den 15. april tager han for første gang Høyrup & Clemmensens lærlinge med til ”SkillsDanmark,” som er de årlige Danmarksmesterskaber for erhvervsuddannelserne. På turen besøger lærlingene en leverandør, og de bliver introduceret til konkurrencen.