fbpx
04. november 2020

Mindre virksomheder kan få gratis kursus i it-sikkerhed

Af: Michael Degn

Små- og mellemstore virksomheder er oplagte mål for it-kriminelle, og derfor er IT-Universitetet netop gået i luften med et gratis onlinekursus i it-sikkerhed målrettet de mindre virksomheder.

Pludselig bliver computerskærmen låst, og hackerne har overtaget dit system. Nu kræver de måske løsepenge for at give dig adgang til oplysningerne igen. Den situation er absolut ikke ukendt blandt de mindre installationsvirksomheder, der er særligt udsatte på grund af et ofte meget lavt it-sikkerhedsniveau, viser undersøgelser fra blandt andet Erhvervsstyrelsen.

Læs mere: Små virksomheder har store huller i it-sikkerheden

På den baggrund har IT-Universitetet netop lanceret et gratis onlinekursus målrettet it-sikkerhed i små- og mellemstore virksomheder.

– Udfordringer med cybersikkerhed kan bedst løses, hvis virksomhederne har adgang til de rette kompetencer og er godt forberedte. Uddannelse er derfor et kerneområde. Det gælder både for ledelsen og for it-medarbejdere, men også for virksomhedens øvrige medarbejdere, siger Tim Sloth Jørgensen, der er programchef for Industriens Fonds særlige cybersikkerhedsindsats, i en pressemeddelelse.

Forløbet SikkerCyber giver deltagerne en kort, praktisk introduktion til cybersikkerhed og er relevant for små og mellemstore virksomheder inden for alle brancher. Kurset består af syv moduler, som hver tager omkring 20 minutter at gennemføre. Modulerne gør deltagerne i stand til at forstå de aktuelle sikkerhedstrusler, vurdere deres egen virksomheds risikoprofil og behovet for ekstern hjælp. Derudover lærer deltagerne at stille relevante spørgsmål og krav både internt og til eksterne samarbejdspartnere, lyder det i kursusbeskrivelsen.

Læs mere om kurset og tilmelding her

Projektet er støttet med midler fra Industriens Fond.