fbpx
09. november 2020

Nordjysk skole garanterer svendeprøver

Af: Michael Degn

EUC Nord sender de fleste elever på fjernundervisning som følge af lokale corona-restriktioner. Til gengæld bliver svendeprøverne ikke ramt, lyder det fra skolen.

Nedlukningen af de syv nordjyske kommuner skaber dønninger ind i uddannelsessystemet. Således er eleverne på erhvervsskolen EUC Nord fra mandag 9. november i stort omfang henvist til at få online-undervisning. Undervisningsinstitutionen er fordelt på en række adresser i Hjørring og Frederikshavn, hvor krydsningen af kommunegrænserne gør det svært for både elever og undervisere at gennemføre en normal undervisning. Ifølge reglerne må skolerne gennemføre op til 50 procent af den fysiske undervisning, og derfor arbejder EUC Nord i øjeblikket på højtryk for at vurdere, hvor man kan få mest ud af den fysiske undervisning.

– Vi har nogle tusinde elever, vi skal gennemgå, så vi når det ikke lige i dag, men det vil typisk være uddannelser med megen praktik, der også har det største behov for at få lov til at komme på værkstederne for eksempel, siger A. Neil Jacobsen, der er direktør for EUC Nord.

Svendeprøver består
Samtidig gør direktøren det klart, at folkesundheden er altafgørende, men at man vil prioritere elever, der står over for at skulle afslutte deres uddannelse.

– Svendeprøverne kommer til at forløbe som normalt – naturligvis med de gængse krav til hygiejne og afstand. Det er godt, at man har lært af det i foråret, hvor vi var usikre på den del, men det er altså ikke sådan, at man får forlænget sin uddannelse på grund af de nye restriktioner, siger A. Neil Jacobsen.

EUC Nord uddanner blandt andet elektrikere, industriteknikere og smede, mens man må en tur til Aalborg på Tech College for at tage vvs-energiuddannelsen. Tech College oplyser på sin hjemmeside, at elever fra de syv berørte kommuner skal blive hjemme og modtage onlineundervisning frem til den 3. december.

“Det er endnu ikke afklaret, om elever, der skal til eksamen/svendeprøver og bor i en af de 7 kommuner, må komme på skolen. Vi giver besked, så snart vi har en afklaring”, skriver skolen på sin hjemmeside.

Kan det ikke lade sig gøre at lave en fysisk svendeprøve, så er der også mulighed for at gennemføre en virtuel svendeprøve.

Læs mere om anbefalinger og vurderinger fra TEKNIQ Arbejdsgiverne her