fbpx
10. marts 2021

Ny hjælp til tilskudsberegning

Af: Michael Degn

Et nyt hjælpeværktøj kan gøre det lettere for installatørerne at finde frem til det rigtige tilskud gennem Erhvervspuljen.

Nu er der mere hjælp at hente, hvis energiberegningerne slår knuder i tilskudsansøgningerne til Erhvervspuljen. Energistyrelsen har føjet nogle standardløsninger til ansøgningssystemet, som kan være ganske nyttige for blandt andet installatørerne. I praksis er der tale om nogle excel-ark, der kan regne energibesparelser og dermed tilskudsstørrelse ud for typiske projekter inden for belysning, ventilation og trykluft. Hidtil har der kun været sådan en løsning i forbindelse med brændselskedler.

– Det er besværligt at søge Erhvervspuljen, så alt, hvad der kan gøre det nemmere at søge, er en stor hjælp, siger Maria Rizzo, teknisk konsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Flere standardløsninger, tak!
Den nye ansøgningsrunde til Erhvervspuljen åbner den 15. marts og kører frem til 29. marts. I modsætning til Bygningspuljen bliver tilskuddet beregnet på baggrund af den forventede energibesparelse ved hvert enkelt projekt. Her hjælper de nye standardløsninger, og der må gerne komme flere, lyder opfordringen fra TEKNIQ Arbejdsgiverne.

– Vi så gerne, at der også kom en standardløsning til varmepumper – både til opvarmning men også til at udnytte intern overskudsvarme i virksomheder. Med undtagelse af brændselskedler findes der ingen standardløsninger, når det gælder opvarmning, siger Maria Rizzo.

Der er 175 millioner kroner på højkant i den nye ansøgningsrunde. I den seneste ansøgningsrunde i januar blev der dog kun søgt for 63 procent af puljen.

Læs mere om Erhvervspuljen og se standardløsningerne her (scroll ned på siden og vælg ”standardløsninger”).