fbpx
14. december 2020

Ny tilskudspulje: 175 millioner på højkant

Af: Michael Degn

Energistyrelsen åbner for en ny pulje til energirenoveringer. Det er den såkaldte erhvervspulje med 175 millioner kroner, der bliver frigivet 18. januar.

Private virksomheder kan søge om tilskud til klimavenlige projekter i deres egne bygninger, og nu er der 175 friske millioner på højkant. Energistyrelsen frigiver puljen den 18. januar 2021, og herefter er der to uger til at søge.

– Lavere udgifter til energi er i enhver virksomheds interesse, og ofte kan det samtidig reducere CO2-udledninger. Tilskuddet kan gøre det til en god forretning at forbedre alt fra belysning til procesanlæg. Måske har man projekter i skuffen, der bare mangler finansiering. Så søg! Vi har 175 millioner kroner, vi står klar til at dele ud i januar, siger Mads Krogh, kontorchef i Energistyrelsen, i en pressemeddelelse.

Læs også: Flest små projekter i ny pulje

Da erhvervspuljen første gang blev udbudt i oktober 2020, kom der i løbet af 14 dage omkring 225 ansøgninger for i alt 145 millioner kroner. Men inden man får stress og svedeture ved udsigten til at få sendt en ansøgning af sted i løbet af de to uger, så er det værd at notere sig, at puljerne løbende bliver frigivet med nogle måneders mellemrum. I alt er der afsat i omegnen af 3,5 milliarder kroner til erhvervspuljen frem til 2030.

Tilskuddet dækker op til 50 procent af omkostningerne til et energispareprojekt. Læs mere om ordningen her og selve ansøgningen her.

Den 12. januar mellem klokken 14 og 15 arrangerer TEKNIQ Arbejdsgiverne et webinar i samarbejde med Energistyrelsen, hvor der vil blive givet gode råd og vejledning i forhold til erhvervspuljen. Mere info og tilmelding til arrangementet her.