fbpx
31. maj 2021

Kommende elinstallatører vælger selv undervisningsform

Af: Michael Degn

Fremover må de studerende på elinstallatør-uddannelsen på UCL selv vælge, om de vil modtage undervisningen fysisk eller online.

På nettet eller i klasselokalet? Efter sommerferien bliver det endnu mere fleksibelt at tage efteruddannelsen til elinstallatør på UCL i Odense eller Vejle.

De studerende kan frit vælge, om de vil deltage i undervisningen online eller møde fysisk op. Målet er mere fleksibilitet for de studerende, som i forvejen kan have svært ved at få enderne til at mødes i en travl hverdag. Samtidig har corona-nedlukningen vist, at det rent faktisk kan lade sig gøre, hvilket er baggrunden for, at uddannelsesinstitutionen nu vælger at gøre tilbuddet permanent.

– Vi er blevet rigtig dygtige til at tilrettelægge undervisningen, så den fungerer online, og mange af vores studerende ser det nu faktisk som en fordel ikke at skulle møde op på skolen hver dag. Det giver dem mere fleksibilitet i hverdagen. Derfor gør vi nu online undervisning til et permanent tilbud til dem, der foretrækker det, siger Thomas Krogh Andersen, underviser på elinstallatøruddannelsen, i en pressemeddelelse.

Live på nettet
Online-undervisningen er tilbud til alle studerende – uanset om de læser elinstallatør på fuld tid eller vælger deltidsuddannelsen som AU i elinstallation ved siden af det daglige job. Det kan også være en stor hjælp, hvis man har lang transporttid til og fra uddannelsesstedet.

Rent praktisk vil online-undervisningen være en live-sending, så de studerende på elinstallatøruddannelserne skal koble sig op på undervisningen og deltage på samme måde, som hvis de sad i klasselokalet.

Det er positivt, mener TEKNIQ Arbejdsgiverne, som ser med interesse på de nye tiltag i kølvandet på corona-erfaringerne.

– Det er rigtig fint, at man nu gør online-undervisningen til et permanent tilbud, men valgmuligheden er meget vigtig. Samtidig er det godt, at det foregår live, så man også stadig har direkte kontakt med de studerende, siger Jørgen Prosper Sørensen, uddannelsespolitisk konsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

UCL inviterer tirsdag den 15. juni kl. 16.30 – 17.30 til online informationsmøde om elinstallatør-uddannelserne. Læs mere her