11. april 2019

Nyt arbejdstøj til hotelchefen

Af: Mikkel Svinth Rødgaard

Kim Lodberg Madsen har altid været hunderæd for at få stød, men han er alligevel havnet i elbranchen efter et arbejdsliv med marketing og i hotelbranchen.

Hvad er din funktion?
Jeg er lærling i et relativt lille firma, så jeg prøver lidt af det hele.

Hvad er din baggrund?
Jeg er tæt på 50 år, så jeg har lavet en del i mine 30 år på arbejdsmarkedet. Jeg er uddannet inden for marketing og har været sælger i en del år. Jeg har arbejdet i hotelbranchen i mange år, og jeg har også haft egen virksomhed.

Hvordan er du havnet i installationsbranchen?
Der skulle ske noget andet, og jeg har altid godt kunnet tænke mig at lære et håndværk. Jeg må indrømme, at jeg havde regnet med, at jeg skulle blive tømrer. Jeg har nemlig altid været hunderæd for el. Men jeg så også på, hvad udfordringerne er i de forskellige fag, og der er ingen tvivl om, at der er størst udfordringer i elfaget. I hvert fald i forhold til skolegangen. Der er jo sindssygt mange regler. Vi rører jo dårligt en skruetrækker, når vi er på skolen. Det er læse, læse, læse, og så læser vi noget mere bagefter. Det var en udfordring, som trak. Og så havde jeg været arbejdsmand i en kort periode for mit nuværende firma, og det var og er et godt sted at være.

Hvad kendte du til branchen, inden du begyndte at arbejde i den?
Ingenting. Jeg kender selvfølgelig nogle elektrikere. Men jeg har altid holdt en fornuftig afstand til el-arbejde, for jeg er hunderæd for at få stød. Men det gør jo så også, at jeg har en naturlig respekt og dobbelttjekker, om der er spænding på, før jeg går i gang med arbejdet.

Hvad kan branchen blive bedre til?
Der er én konkret ting. Der er nye el-regler på vej, og dem synes jeg altså ikke, branchen er god nok til at imødekomme. Der er jo ikke mere end et par måneder til, at det kun er de nye regler, som fungerer, og der er alt for mange, som ikke ved nok om dem. Det, synes jeg, er lidt skræmmende faktisk. Jeg er overrasket over, hvor lang tid folk har trukket den.

Hvad er branchen god til?
Jeg synes, branchen er god til at tage folk ind og uddanne mange. Da jeg startede med at tale med min nuværende mester, var der meget snak om, at det var svært at finde lærepladser nok til alle dem, som var under uddannelse. Det synes jeg ikke, jeg hører særligt meget om mere.

Hvad kan du bidrage med, som andre ikke kan?
I min funktion som lærling synes jeg ikke, jeg kan bruge min baggrund til særligt meget. Men det er klart, at jeg har en anden tilgang til planlægning og forståelse og den slags ting. Jeg har jo læst erhvervsjura og alt sådan noget under min uddannelse, så jeg har været vant til at læse en masse.

Hvad er den største forskel sammenlignet med dine tidligere job?
Før jeg kom her, var jeg hotelchef på et hotel, så der er en relativt stor forskel. Arbejdstøjet alene illustrerer forskellen meget godt.