fbpx
11. november 2019

Nyt firma satser på niche for opladning af elbiler

Af: Michael Degn

Spirii vil udfordre markedet for opladning af elbiler og fokuserer derfor på blandt andet virksomheder og boligforeninger, hvor bilerne typisk holder stille længere tid ad gangen.

Med flere elbiler på vejene de kommende år vokser behovet for at oplade på nye måder. Derfor vil det nye firma Spirii kile sig ind i markedet med nye intelligente løsninger på udfordringerne.

– Vi skal væk fra primært at fokusere på offentlig ladeinfrastruktur til også at understøtte smart opladning derhjemme og i det semi-offentlige – på arbejdspladsen, p-huse, boligforeninger og ved indkøbssteder – de steder hvor elbiler holder stille længst tid. Og det skal ske på en måde, så belastningen af elnettet minimeres mest muligt og brugeroplevelsen er enkelt og smart, udtaler  Tore Harritshøj, adm. direktør i Spirii.

Spirii har udviklet software til smarte opladeløsninger, der kan målrettes kundernes behov. Derudover samarbejder firmaet med erfarne installationspartnere om opsætningen af selve ladepunkterne. Og ambitionerne er tårnhøje hos startup-virksomheden. Målet er at blive en af de vigtigste spillere på det nordiske marked for intelligent opladning af elbiler i løbet af de næste to-tre år.

Holdet bag er sammensat af en erfaren gruppe med rødder i markedet for eMobility. De kommer blandt andet fra E.on, Clever, Tesla, Better Place og GreenMobility. Derudover har koncernen GNRGY kastet et større millionbeløb efter projektet, lyder det fra Spirii. GNRGY er en international virksomhed, der blandt andet producerer ladeudstyr til elbiler.

Spiriis software og ladeplatform giver blandt andet mulighed for online kommunikation, monitorering og opgradering af ladestandere. Virksomheder, kommuner og boligforeninger kan tilbyde opladning og dele regningen ud på de enkelte brugere. Derudover sørger systemet automatisk for optimal udnyttelse af strømkapaciteten, så samfundsomkostningen til elektrificering af transporten bliver minimeret, forklarer firmaet.