fbpx
15. november 2018

Nyt legat støtter håndværkernes faglige udvikling

Af: Lasse Andersen

Unidrain stifter et nyt legat, som skal sætte fokus på problematikken med manglende faglærte. Støtten skal gå til håndværkere, der ønsker at dygtiggøre sig inden for deres fag.

Erhvervsuddannede unge hænger desværre ikke på træerne herhjemme. Ifølge prognoser vil vi i 2025 mangle 70.000 faglærte i Danmark, og det vil have store konsekvenser for byggeriet. Det er en problematik, som designvirksomheden Unidrain sætter fokus på med et nyt legat.

Legatet lanceres i forbindelse med firmaets 15-års jubilæum dette efterår og uddeles hvert år frem til 2025. Støtten er på 25.000 kroner og går til håndværkere, som vil udvikle og dygtiggøre sig inden for deres fag.

En tak til branchen
– Det er vigtigt, at vi sikrer faglighed i byggebranchen i mange år frem. Det vil vi gerne være med til at sætte fokus på gennem vores nystiftede legat. Samtidig er det en tak til branchen, som har taget pænt imod os og behandlet os godt i de 15 år, der er gået, siden Unidrains linjeafløb blev lanceret i 2003.

Sådan siger Peter Secher, Unidrains CEO, om det nyindstiftede legat. Han forklarer samtidig, at støtten går til dygtiggørelse. Det vil sige, at legatmodtagerne skal have et ønske om at videreuddanne sig eller på anden vis søge ny viden inden for deres felt, således at der også fremadrettet kan sættes nye standarder i byggeriet.

– Kvalificeret arbejdskraft er altafgørende for både byggeriet, vores konkurrencedygtighed og vores samfundsøkonomi i det hele taget, og det ruster os til de udfordringer, vi møder i fremtiden. Derfor skal denne økonomiske håndsrækning gå til faglig udvikling gennem efteruddannelser, kurser, studierejser eller lign.

www.unidrain.dk/legat kan man læse mere om, hvordan man kommer i betragtning til legatet.