fbpx

Elektrikerlærling vinder hæderspris

Elektrikerlærling Anna Kobbeltvedt har modtaget Arkils Hæderspris 2020.

Hun brænder for elektrikerfaget og kan også formå at få flere kvinder til at gå ind i branchen. Det er baggrunden for, at elektrikerlærling Anna Kobbeltvedt fra EUC Nordvestsjælland har vundet Elevprisen, som er en del af Arkils Hæderspris.

– Du er ikke bare en flittig elev, der er god til dig fag. Du har også et stort socialt engagement, både på din skole og i andre sammenhænge. I din fritid trækker du i BOSS Ladies trøjen og tager rundt på folkeskoler for at vise andre unge kvinder, at håndværksfag og byggebranchen også er noget for kvinder. Du er i den grad en rollemodel, som bidrager til det, vi rigtig gerne vil have – nemlig at flere kvinder vælger en byggefaglig uddannelse, sagde tidligere minister og medlem af priskomitéen, Karen Ellemann ved uddelingen af prisen.

Derudover blev murer Mette Schak Dahlmann tildelt Indsatsprisen for sit arbejde med at skabe plads til forskellighed i branchen. Med til priserne følger 25.000 kroner til begge vindere.

Arkils Hæderspris blev indstiftet i foråret 2019 af entreprenørkoncernen Arkil med det formål at skabe fokus på kvinder i bygge- og anlægsbranchen – og ikke mindst på den opgave, branchen har i forhold til at få højnet andelen af kvinder i faget. Prisen uddeles årligt og skulle i 2020 have været uddelt i efteråret, men på grund af coronasmitten blev det udskudt.