fbpx

Færøsk fagligt fyrtårn fylder rundt

Høgni Bendix Mikkelsen fylder 70 år den 1. marts.

Høgni Bendix Mikkelsen var direktør gennem 20 år i den færøske elinstallationsvirksomhed Einar Mikkelsen Sp/f. Den 1. marts kan han fejre sin 70-års fødselsdag.

Han fik sin elinstallatøreksamen fra Københavns Maskinmesterskole i 1973. Det udstak kursen for 55 år i elbranchen. Gennem årene var han meget aktiv inden for elfaget på Færøerne og var blandt andet bestyrelsesmedlem samt formand i Handverksmesterforeningen og Teknisk Skole Torshavns bestyrelse. Derudover var han skuemester ved  begge skoler på Færøerne. Mange fagturer er i løbet af tiden gået til Danmark med besøg og temadage hos blandt andre Solar i Vejen, Lemvig-Müller i Odense, TEKNIQ Arbejdsgiverne, Wexø, NKT, Servodan samt Danfoss i Sønderborg.

Firmaet Einar Mikkelsen Sp/f blev grundlagt i 1949 og  var det første elfirma på Færøerne som blev medlem af ELFO, der siden blev til  TEKNIQ. Den 1. september 2019 blev virksomheden opkøbt af den færøske elinstallationsvirksomhed Elnet sp/f. Belysningsafdelingen af Einer Mikkelsen Sp/f, som blev grundlagt i 1955, kører dog videre i samme lokaler med Sonja Mikkelsen som direktør.

Der er reception for Høgni Bendix Mikkelsen den 28. februar klokken 14 – 17 i Dansifrøi-hallen, Gundadalur-Tórshavn.