fbpx

Kjærgaard runder 100

Kjærgaard A/S, som ligger i Løsning, kunne 1. april fejre sit 100-års jubilæum.

1. april var det 100 år siden E. Dahl startede sit lille el-firma i Vestergade i Løsning. Dengang var det med fokus på traditionelt elarbejde hos private, små virksomheder og landbrug.

I 1967 overtog Aage Kjærgaard sin læremesters virksomhed og lagde grunden til den virksomhed, vi kender i dag som Kjærgaard. Aage Kjærgaard og hans senere kompagnon Christian Christiansen tog virksomheden det næste step ind i industriens verden, ikke mindst på grund af samarbejdet med Glud & Marstrand (nu Envases). Efter opførelsen af fabrikken i Løsning i 1960 overtog Kjærgaard mere og mere arbejde af styrings- og automationsmæssig karakter, og den dag i dag er Envases stadig en vigtig samarbejdspartner for Kjærgaard og omvendt. I den periode blev grunden lagt for den virksomhed Kjærgaard er i dag, da både Aage og Christian var fremsynede mennesker, der havde stor fokus på udvikling og innovation

Nuværende direktør og ejer Per Smedegaard (billedet) kom til virksomheden i 1979, først som arbejdsdreng, og tog så senere elektrikeruddannelsen og installatøreksamen. Per overtog de første aktier i virksomheden i 1998 og har siden øget andelen.

Først i makkerskab med Morten Kjærgaard med hvem han delte ejerskabet 50/50 fra 2002. Efterfølgende er ejerskabet glidende overgået til Per, som sammen med Susanne i dag er hovedaktionærer i virksomheden.

Kjærgaards har i dag 160 medarbejdere.