fbpx
02. september 2021

Nyt samarbejde skal styrke it-sikkerheden i branchen

Af: Lasse Andersen

TEKNIQ Arbejdsgiverne indleder samarbejde med virksomheden CyberCue for at forbedre it-sikkerheden blandt små og mellemstore medlemsvirksomheder.

TEKNIQ Arbejdsgiverne har indledt et samarbejde med virksomheden CyberCue, som er i gang med at udvikle en tjeneste, der kan advare SMV’er om cybertrusler. Løsningen er unik ved, at den med en række simple greb hjælper virksomhederne med at håndtere deres digitale sikkerhed. Den leverer blandt andet individualiserede cues om sikkerhedshuller, softwarefejl og sårbarheder i virksomhedernes konkrete it-setup.

– Vores medlemmer i TEKNIQ Arbejdsgiverne hører til blandt de mest digitaliserede SMV’er i Danmark, men de har lige som så mange andre svært ved at relatere det komplicerede trusselsbillede til deres egen forretning. Det kommer CyberCue med en innovativ løsning på, som vi glæder os til at se fungere, siger Mads Risgaard Knudsen, der er teknisk konsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Medlemsvirksomheder deltager
Samarbejdet består i første omgang i, at TEKNIQ hjælper CyberCue med at rekruttere medlemsvirksomheder, der vil indgå i et forløb med test af værktøjet. Desuden vil TEKNIQ stille sine faciliteter i Glostrup og Odense til rådighed for en række workshopforløb, som begynder i oktober. En måned, som er valgt til national cybersikkerheds-måned, hvor virksomheder og myndigheder byder ind med forskellige aktiviteter, kampagner og foredrag.

CyberCue er en startup-virksomhed, der i de sidste to år har arbejdet på at udvikle tjenesten, der under navnet Cybervarsel i 2019 vandt førsteprisen i Erhvervsstyrelsens konkurrence Cyberchallenge. Efterfølgende har virksomheden fået støtte af Danish Hub for Cybersecurity til udvikling af værktøjets sikkerhedsmodel, så der er styr på data i løsningen.

En første version af løsningen forventes sat i drift i sommeren 2022.