fbpx
29. august 2019

Panasonic klar med stemmestyrede varmepumper

Af: Lasse Andersen

Det smarte hjem har fået endnu en spiller på banen. Denne gang er det stemmestyring af varmepumper. Dermed kan brugeren med simple kommandoer kontrollere indeklimaet i sin bolig.

 I Norden er der allerede installeret 25.000 Panasonic-varmepumper, der vil kunne anvende stemmestyring og derved kontrolleres med simple stemmekommandoer. Funktionen er tilgængelig på samtlige varmepumper, der er kompatible med Panasonics egen app, Comfort Cloud, og understøttet af Amazon Alexa og Google Assistant.

– Taletjenester spiller en vigtig rolle i automatiseringen af hjemmet og i stigende grad arbejdspladsen. I Danmark bruger mange allerede stemmestyring til at justere lys, lyd og underholdning. Ved at gøre vores opvarmnings- og køleløsninger kompatible med Google Assistant og Amazon Alexa, får vores kunder endnu større frihed til at kontrollere komforten og indeklimaet i deres hjem eller arbejdsplads på en enkel og problemfri måde, siger Nordic product manager hos Panasonic Heating & Cooling, Frida Rosenlind.

Husejere kan bruge stemmestyring til at tænde og slukke for varmepumpen, vælge forskellige luftprogrammer, indstille temperaturen og kontrollere pumpens driftsstatus. Det er også muligt at oprette faste luft- og temperaturrutiner og indstillinger ved brug af Google Home og Amazon Routines.

For virksomheder med Panasonics industrielle klimaanlæg PACi kan stemmestyring bruges til at regulere temperaturen og sørge for det bedst mulige arbejdsklima.

Panasonic Voice Control er i øjeblikket kun tilgængelig på engelsk, men vil være tilgængelig på Google Home på dansk i slutningen af september. Ved Amazon Alexa er funktionen indtil videre kun tilgængelig på engelsk.