fbpx
20. december 2018

Mød to af branchens største talenter

Af: Mikkel Svinth Rødgaard

Foto: Screenshot fra Youtube

EUX-elektriker Markus Brøgger Christensen og vvs-energispecialist Jens Rørbek Bomberg er så dygtige til deres fag, at de har modtaget en medalje for det. Se dem fortælle om deres fag, ambitioner og fremtid i installationsbranchen.

I portrætserien 10 VI KA LI møder man 10 unge faglærte, der har papir, og metal, på, at de er blandt de absolut bedste håndværkere indenfor deres felt i Østjylland. To af de ti er unge i installationsbranchen: EUX-elektriker Markus Brøgger Christensen udlært fra Vietz El-installation og vvs-energispecialist Jens Rørbek Bomberg fra Vvs-installatør Flemming Sørensen A/S.

Anledningen til portrætfilmserien er Medaljefondens tildeling af medaljer til årets 25 bedste lærlinge i Østjylland, som fandt sted på Aarhus Rådhus 17. maj 2018, hvor Markus Brøgger Christensen fra Vietz El-installation også blev kåret til Årets lærling. Serien følger de ti medaljetagere fra ceremonien på Aarhus Rådhus i maj, hvor de stolte unge håndværkere modtog deres medaljer af HKH Prins Joachim, og ud i deres dagligdag på deres respektive arbejdspladser.   

I serien, som blandt andet er blevet vist på TV2 Østjylland, giver de ti portrætterede håndværkere hver især et indblik i deres fag og fortæller ærligt om uddannelse, løn, ambitioner og ikke mindst faglig stolthed.

10 VI KA LI er skabt af Søren Marcussen i et samarbejde mellem kulturinstitutionen OPGANG2, Aarhus Kommune, Aarhus Haandværkerforening og LO Aarhus. Seriens intention er at slå på tromme for håndværkerfag som uddannelsesvalg og samtidig fortælle en personlig og anderledes historie om at være håndværker i dag.

 

Vvs-energispecialist Jens Rørbek Bomberg: “Ved det her fag er der altid udfordringer”.

 

EUX-elektriker Markus Brøgger Christensen: “Min store drøm er at lave et firma, som bliver børsnoteret en dag”.