fbpx
15. juli 2020

Prisvinder med tårnhøjt snit og egen virksomhed

Af: Jesper Melgaard

Et højt gennemsnit på 11,5 har sikret Gökhan Erman plads blandt modtagerne af årets installatørpris fra TEKNIQ Arbejdsgiverne. Han har formået at tage deltidsuddannelsen AU i vvs-installation sideløbende med, at han driver virksomheden GE Byg i Søborg.

Et gennemsnit på 11,5 og egen virksomhed ved siden af deltidsuddannelsen AU i vvs-installation. Gökhan Erman fra Rødovre er en af årets modtagere af TEKNIQ Arbejdsgivernes installatørpris.

Prisen gives til den studerende på hvert erhvervsakademi, der har klaret sig bedst på uddannelsen og har bestået autorisationsprøven. Og selvom den nye coronahverdag betød, at der ikke, som det ellers er traditionen, blev afholdt en dimissionsfest, så skulle Gökhan Erman ikke snydes for sin velfortjente belønning for et tårnhøjt karaktersnit på 11,5.

– Vi fik til at starte med at vide, at der ville være en pris, men det var jo ikke det, der var målet for mig. Jeg vil altid gerne gøre det bedst muligt, hvilket til tider kan være lidt presset. Omvendt har jeg været vant til det fra min tidligere uddannelse som bygningskonstruktør. Og så er det jo rart at få prisen som en anerkendelse af, at man har gjort et godt stykke arbejde, siger den 33-årige prisvinder.

Sideløbende med studierne har Gökhan Erman også kørt enmandsvirksomheden GE Byg i Søborg.

– Jeg startede op i 2018, hvor jeg havde en faglig ansvarlig tilknyttet, men nu, hvor jeg har fået autorisationen, kan jeg drive det hele selv, så der er fuld fart på, forklarer han.

Eftertragtede prismodtagere

Ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne er prisen da også en vigtig markering af de kompetencer, de nybagte installatører bliver udstyret med.

– Installationsbranchen har brug for dygtige folk – ikke mindst når vi kommer ud på den anden side af coronakrisen. Og vi kan jo se, at de nyuddannede installatører er meget eftertragtede ude i virksomhederne, siger Tina Voldby, underdirektør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.

AU i vvs-installation er en videregående uddannelse, hvor de studerende typisk har en baggrund som vvs’ere. Tidligere har det været et krav, at man skulle tage uddannelsen på fuld tid. Men de senere år er det også blevet muligt at blive uddannet på deltid, således at man samtidig kan passe sit daglige arbejde.