fbpx
29. juli 2019

Nu må installatøren selv ændre Radius’ elmålerinstallationer

Af: Amalie Klitgaard

Foto: Radius

En ny opdatering fra Radius Elnet betyder, at autoriserede elinstallatører får tilladelse til at ændre udvalgte elmålerinstallationer i Radius’ område.

Hurtigere og lettere arbejde for installatøren – og gladere kunder. Det er målet for Radius Elnet, som fra den 1. august 2019 tillader autoriserede elinstallatører at ændre på kundernes elmålerinstallationer fra én eller to faser til tre faser. Det betyder, at den autoriserede elinstallatør nu kan udføre ændringer på elmålere samt isætte og udskifte bundskruer i kabelskabe – ude hos kunden.

Andre netselskaber har allerede givet elinstallatørerne tilladelse, men nu er Radius altså hoppet med på vognen med sine næsten en million installationer. Det glæder Mads Risgaard Knudsen, teknisk konsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne:

– Det er meget tilfredsstillende, at en nødvendig og vigtig arbejdsopgave nu kan flytte fra Radius over til de autoriserede elinstallatører, siger han og fortsætter:

– Ændringen vil betyde hurtigere sagsforløb og kortere udførelsesperioder, da installatørvirksomhederne for kundernes regning nu selv må udføre elmåler- og monteringsarbejdet i kundernes målerinstallationer og i Radius’ kabelskabe.

Baggrunden for ændringerne er et samarbejde mellem branchens aktører og Radius for halvandet år siden, samt at udrulningen af fjernaflæste elmålere snart er slut.

Husk virksomhedens ansvar
Når du udfører et stykke arbejde i elnetselskabets kabelskabe, er det vigtigt at huske, at det er installatørvirksomhedens ansvar, at arbejdet udføres i henhold til bekendtgørelsen om sikkerhed for drift af elektriske anlæg, understreger teknisk konsulent, Mads Risgaard Knudsen.

Han fortæller også, at det er virksomhedens ansvar, at det udførte arbejde lever op til de gældende bestemmelser på udførelsestidspunktet. Alt autorisationskrævende arbejde på en kundes elinstallation, isætning af bundskrue og pasindsats i sikringsholderen i kabelskabet samt ændringer på elmålerens installation, må kun udføres af den autoriserede virksomhed og dens ansatte.

Du kan læse mere på Radius’ hjemmeside: