fbpx
28. februar 2019

Rekordmange nye lærlinge i branchen

Af: Jesper Melgaard

De danske el- og vvs-installationsvirksomheder indgik i 2018 flere uddannelsesaftaler end nogensinde før.

Landets el- og vvs-installationsvirksomheder går stadig forrest, når det gælder om at sikre vækst i antallet af faglærte på det danske arbejdsmarked. Ifølge helt nye tal fra Undervisningsministeriet så steg antallet af indgåede uddannelsesaftaler i installationsbranchen i 2018 med 11,7 procent (fra 3.019 til 3.372) i forhold til året før – en stigning på 21,3 procent for vvs-energiuddannelsen og 8,2 procent for elektrikeruddannelsen. For alle erhvervsuddannelser er stigningen i samme periode på 6,4 procent.

– Det er helt fantastiske tal, som bare understreger, at virksomhederne i installationsbranchen er meget bevidste om deres ansvar for at lukke de unge ind på arbejdsmarkedet, siger Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ.

Indsatsen fortsætter
Hun understreger, at man også de kommende år vil arbejde for at gøre installationsbranchen så attraktiv som muligt, ligesom virksomhederne vil gøre deres til at fortsætte den positive udvikling i antallet af uddannelsesaftaler.

– El- og vvs-installationsvirksomhederne har en årelang tradition for at slå dørene op for et stort antal lærlinge. Og der er god brug for dem. Håbet er, at endnu flere brancher i stigende grad vil følge trop, så vi kan få gang i en positiv spiral og skaffe de mange faglærte, vi får så stort behov for de kommende år,” siger Tina Voldby.