fbpx
30. september 2020

Sådan slipper du for indbygningscisternerne

In-Tank er en ny teknologi på det danske marked til væghængte toiletter, der er udviklet af badeværelsesproducenten Roca. Den giver en større frihed til at indrette badeværelset på lige præcis den måde, som man ønsker det, og er på sin vis en alt-i-én-løsning.

Den nye generation af In-Tank-toiletter kræver ikke installation af hverken indbygningnscisterne eller betjeningsplade for at være fuldt funktionsdygtig. Selve skålen indeholder nemlig en integreret tank samt et skyllesystem, så man både får toilet, indbygningscisterne og betjeningsplade samlet.

Det betyder også, at der ikke længere er samme behov for konstruktioner uden på væggen. Man slipper dermed fx for at bygge en cisternekasse, og det kan derfor være muligt at placere et væghængt toilet under vinduer eller andre steder, hvor det før ellers har været forbundet med gener. I visse tilfælde vil det endda også have en pladsbesparende funktion.

In-Tank-toilettet er udstyret med det i forvejen velkendte vandbesparende dobbeltskyl med et lille og et stort på henholdsvis 3 / 4,5 ltr markeret med hver sin knap i betjeningspanelet. Trykkes begge knapper ned samtidig får man et tredje og lidt roligere natskyl på kun 2 ltr. Alle skyl kan justeres op eller efter lokale behov og betjeningspanelet kan frit placeres til højre eller venstre.

Teknologien bag In-Tank
Tænker man lidt længere tilbage, vil nogen kunne huske de højthængende og fuldkeramiske cisterner, som i dag har udviklet sig til en invendig plastikcisterne. Begge disse benytter sig af tyngdekraften for at kunne skabe et ordentligt skyl.

In-Tank benytter sig i stedet for af den patenterede Soft-Air® teknologi, der skaber et overtryk i cisternen. Det medfører, at vandet føres fra den invendige tank, rundt i systemet og i sidste ende skyller ud på denne måde ud.

Fleksibel og ligetil installation
Da alle toilettets komponenter er en del af skålen, kan alt arbejdet med opsætning koges ned til det mest nødvendige, og man undgår arbejde med opbygning af fx cisternekasse, installation af indbygningscisterne mm. Alle komponenter til installationen findes i boksen, som In-Tank-toilettet leveres i, hvilket også inkluderer en monteringsstander for en nemmere montage.

In-Tank-toilettet monteres oppefra, så man undgår at skulle ind under skålen. Der er derudover hurtig og nem adgang oppefra til servicering og vedligeholdelse, da alle de tekniske komponenter er placeret i selve skålen og ikke bag væggen, hvor man normalt ville finde dem.


For at kunne drive Soft-Air® teknologien er det nødvendigt med 230 volt tilslutning til toilettet. In-Tank lagrer hele tiden nok strøm til op til 10 skyl, så man er sikret selv ved en eventuel strømafbrydelse.

Tilgængelige versioner
Det væghængte In-Tank toilet kommer i to versioner, med henholdsvis L-beslag og I-beslag, så installation kan tilpasses det enkelte badeværelse. Derudover kan man også finde toilettet i en gulvstående p-lås model, som går helt ind til væggen for at gøre rengøringen nemmere.

P-lås-modellen vil være en god måde at spare plads på badeværelset ved en eventuel udskiftning af et traditionelt gulvstående toilet. Den gulvstående model passer med flere standardbøjninger for gulvtilstlutning og runder dermed In-Tank serien af, som en af de mest fleksible toiletløsninger.

Se videoen og bliv inspireret  Roca In-Tank