fbpx
15. september 2021

Sådan vil styrelse undgå tilskudskaos

Af: Michael Degn

Nyt køsystem skal afhjælpe kaos i ansøgningsprocessen til Bygningspuljen, som affødte vrede og frustrationer i foråret. Den nye pulje åbner 28. september med op mod 340 friske millioner.

For at undgå en gentagelse af forårets ansøgningskaos til Bygningspuljen har Energistyrelsen nu søsat et nyt køsystem. Det består af et digitalt venteværelse, som brugerne kan sætte sig tilrette i en time før, puljen åbner den 28. september.

Mellem klokken 9 og 10 vil ansøgerne blive lukket ind, og når selve ansøgningsrunder bliver skudt i gang klokken 10, vil de blive tildelt en vilkårlig plads i køen. Brugere, der logger på efter klokken 10 vil komme bagerst i køen.

– I tilfælde af at der ikke bliver ansøgt om tilskud for alle midler i Bygningspuljen den 28. september, pauser Energistyrelsen ansøgningssystemet om aftenen klokken 20.00 og åbner det igen morgenen efter klokken 8.00. Det samme gør sig gældende for weekender. Det har til hensigt at forhindre, at ansøgere skal sidde i kø om natten eller risikere at miste pladsen i køen, fordi de ikke er ved computeren, skriver Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

Læs også: Varmepumper først i køen ved ny tilskudsrunde

Efter klokken 20 har man to timer til at færdiggøre sin ansøgning, hvis man allerede er kommet igennem. Derudover beholder man sit nummer i køen, mens ansøgningssystemet holder pause om aftenen, natten og i weekenden, lover styrelsen.

I løbet af det seneste år har Bygningspuljen givet tilskud til blandt andet varmepumper og andre energirenoveringer i danske boliger. Første gang blev puljen tømt på fire dage. I foråret tog det 12-13 timer, hvor kun cirka 8.600 lykkedes med at komme igennem ansøgningsprocessen. I løbet af dagen havde mere end 80.000 været i kø.

Af samme grund er tilskuddene sat ned, så flere kan få del i de eftertragtede tilskudskroner. Denne gang er der mellem 330-340 millioner kroner i spil.

Få mere at vide på sparenergi.dk/tilskud hvor der også vil være et webinar målrettet installatører og andre fagfolk. Det foregår den 20. september.