09. november 2018

Sjællandsk installatør køber op

Af: Lasse Andersen

Fjenneslev-installatøren A/S Poul Larsen overtager VVS-virksomhed i hovedstadsområdet. Opkøb er eneste vej til vækst i øjeblikket, lyder det fra ejeren.

A/S Poul Larsen Autoriseret El- og VVS-Installatør har overtaget firmaet TBJ VVS i Taastrup, og dermed vokser Fjenneslev-firmaet med 10 medarbejdere. Begge TBJ VVS’ hidtidige ejere, Tonny Jensen og Niels Køhl Sørensen, fortsætter i firmaet.

Ole Larsen (til venstre), der er ejer af A/S Poul Larsen giver hånd til Tonny Jensen, der er tidligere ejer af TBJ VVS.

 

Ole Larsen, der er ejer af A/S Poul Larsen glæder sig over den nye lokation.

– Det er alt andet lige lettere at rekruttere nye medarbejdere i hovedstadsområdet end i Fjenneslev, og vi har i forvejen meget arbejde i København og omegn. Og så passer firmaets hovedaktivitet rigtig godt ind i det, vi beskæftiger os med. TBJ dækker bredt i markedet, og arbejder desuden sammen med nogle af de store entreprenørfirmaer om at tilslutte vand og afløb til skurvogne ved større byggerier. På det område har vi selv et samarbejde med GSV/Bilsby. Vi kan også klare el-arbejdet i den forbindelse, og det kunne TBJ se en stor fordel i at få bragt ind i deres samarbejder, siger Ole Larsen.

Mangel på arbejdskraft
A/S Poul Larsen har et stykke tid været på udkig efter muligheder for vækst.

– Den største udfordring lige nu er, at vi har besvær med at rekruttere kvalificerede medarbejdere både inden for el, VVS, sikring og overvågning. Den eneste måde, hvorpå virksomheden kan vækste lige nu, er gennem opkøb, siger Ole Larsen og fortsætter:

– Vi har rygende travlt i øjeblikket, og selv om vi nu har overtaget TBJ VVS, leder vi fortsat med lys og lygte efter dygtige elektrikere og VVS’ere. Vi har seks lærlinge i Fjenneslev og får nu en med i Taastrup, men selv om vi gør en stor indsats, kan vi ikke uddanne nok til at dække behovet.