fbpx
07. december 2020

Solar lancerer deltidsuddannelse i vvs-installation

Af: Lasse Andersen

Solar Skolen er gået sammen med Erhvervsakademi Midtvest (EAMV) i Herning om at udbyde deltidsuddannelsen AU i vvs-installation fra februar 2021.

Fra næste år bliver det muligt at tage den autorisationsgivende uddannelse AU i vvs-installation på deltid hos Solar i Vejen. Det er Solar Skolen, som i samarbejde med EAMV i Herning, udbyder den 3-årige akademiuddannelse. Dermed kan medarbejderne i branchen videreuddanne sig samtidig med, at de stadig passer deres almindelige arbejde.

– Installationsbranchen har brug for medarbejdere med et højt teknisk og merkantilt kompetenceniveau. Derfor er det vigtigt at have en uddannelse, hvor medarbejderne kan dygtiggøre sig uden at skulle sige farvel til jobbet i to år, siger Senior Vice President hos Solar, Carsten Antonisen og påpeger, at denne uddannelse både er en fordel for medarbejder og mester.

Hvert modul afholdes over 10 uddannelsesdage fordelt på 8 uger, hvilket giver plads til, at de studerende stadig kan passe deres arbejde. På den måde bliver SU heller ikke en hindring for uddannelsesdrømmen, da de studerende kan få løn undervejs i forløbet.

– Når der er mangel på arbejdskraft, er det vigtig at kunne fastholde og motivere de bedste medarbejdere. Derfor er deltidsuddannelse en god måde at fremtidssikre virksomhedens udvikling og samtidig sikre en fastholdelse af nøglemedarbejdere i minimum en 3-årig periode, siger Carsten Antonisen.

Undervisningen kommer til at foregå hos Solar i Vejen og hos EAMV i Herning, der har gode, tekniske faciliteter. En fordel, mener Solar Skolens manager.

– Det er vigtigt med et uddannelsesmiljø, som stadig er virkelighedsnært. Vi lægger stor vægt på, at de studerende trives i et undervisningsmiljø, hvor de er tæt på hverdagen. Desuden har vi mange andre uddannelser i huset, så man i pauserne vil møde andre kursister og studerende fra samme branche, siger Danni Baltzer Vinding.

Der er uddannelsesstart den 22. februar 2021. Den 12. januar 2021 afholdes der både fysiske og online informationsmøder, hvor man kan få styr på detaljerne omkring uddannelsesforløbet samt mulighederne for økonomisk tilskud.


Fakta:
Den treårige deltidsuddannelse, AU i vvs-installation, bygger på ECTS-pointsystemet. Sammenlagt optjener man 60 ECTS-point fordelt på otte moduler. Der er afvikles undervisningsmoduler svarende til 10 ECTS-point hvert halve år. Solar Skolen tilbyder også en deltids akademiuddannelse i elinstallation.