fbpx
14. april 2021

Hvornår skal lønnen udbetales?

Spørgsmål besvaret af: Kim Koch, advokat og konsulent, TEKNIQ Arbejdsgiverne

Spørgsmål

I bogholderiet kom vi forleden til at tale om, hvordan man egentlig skal forholde sig i forhold til lønudbetalingen, hvis lønudbetalingsdagen – altså torsdagen for 14-dagslønnede – falder på en søgne- og helligdag eller Grundlovsdag. Skal lønnen så udbetales tidligere, eller må man vente til den førstkommende hverdag efter søgne- og helligdagen?


Svar

Det er korrekt, at 14-dagslønnedes udbetalingstermin er den første torsdag efter lønperiodens afslutning. På disse dage kan der jo – ligesom I har drøftet – være søgne- og helligdage, samt at Grundlovsdag kan falde på en sådan torsdag også, hvilket gør, at man ikke kan udbetale lønnen som normalt. Efter overenskomsten må man ikke vente med at udbetale lønnen til den efterfølgende hverdag, idet lønnen så kommer for sent.

Overenskomsten anfører i disse situationer, at såfremt søgne- og helligdage samt Grundlovsdag falder på en torsdag eller fredag, skal lønudbetalingen ske to hverdage forud for søgne- og helligdagen. Der er mulighed for at afvikle denne lønudbetaling som forskud, hvis det måtte være nødvendigt.
Kim Koch, advokat og konsulent, TEKNIQ Arbejdsgiverne.