fbpx
12. juli 2019

Hvor skal lærlingen tage svendeprøven?

Spørgsmål besvaret af: Kelvin Strømsholt, konsulent, TEKNIQ Arbejdsgiverne

Spørgsmål

Hvor skal min lærling tage sin afsluttende svendeprøve, når modulerne er gennemført på mere end én skole?


Svar

TEKNIQ Arbejdsgiverne anbefaler, at svendeprøven tages på den skole, hvor lærlingen har gennemført de moduler, som han eller hun ønsker at tage udgangspunkt i til svendeprøven.

Elektrikeruddannelsens svendeprøve er en projektprøve med udgangspunkt i det tekniske indhold fra tre af de moduler, virksomhed og lærling har valgt på uddannelsen. Modulvalget udgør lærlingens specialisering og skal vælges ud fra virksomhedens forretningsområde og lærlingens interesser. Derfor er det ikke altid den skole, som ligger nærmest lærlingens bopæl, der kan tilbyde de valgte moduler. Det er den skole, som lærlingen er startet på, der sørger for, at lærlingen bliver tilmeldt moduler på andre skoler, når skolen ikke selv udbyder de pågældende moduler.

Skolerne må i princippet gerne gennemføre svendeprøver med udgangspunkt i moduler, som de ikke selv underviser i. Men det vil stille lærlingen i en dårlig situation, da det er skolens undervisere, der skal vejlede og eksaminere lærlingen i det tekniske indhold, som svendeprøven bygger på.