fbpx
11. juli 2018

TEKNIQ bakker op om lærlingenetværk

Af: Mikkel Svinth Rødgaard

Foto: Joachim Rode

Lærlingenetværk er til gavn for alle parter, mener man i TEKNIQ, som opfordrer til, at endnu flere kommuner og virksomheder følger Assens og Sorø kommuners eksempel.

De to lærlingenetværk i Sorø og Assens bliver fulgt med stor interesse i TEKNIQ. Der er nemlig brug for alle typer af initiativer, der kan være med til at styrke tilgangen til erhvervsuddannelserne:

– Oprettelsen af lærlingenetværk er en super god idé, som TEKNIQ selvfølgelig bakker op om, siger politisk konsulent i TEKNIQ, Rolf Christian Lange, som lægger vægt på, at de lokale netværk har flere vigtige funktioner:

– Virksomhederne har et ønske om, at netværket skal skabe et større kendskab til de faggrupper, som møder hinanden ude på byggepladserne – og her skal have en god dialog og et samarbejde om at få opgaverne løst bedst muligt. For de unge lærlinge handler det lige så meget om et socialt fællesskab, og at lærlingenetværket giver de unge mennesker en mulighed for at mødes og snakke med jævnaldrende. Dermed adresserer netværkene en af de udfordringer, som unge peger på ved at tage en erhvervsuddannelse – nemlig manglen på sociale arrangementer, konstaterer Rolf Christian Lange.

Netværk til gavn for alle parter

Han mener, at de kommuner, som er med til at etablere lærlingenetværk, understøtter de lokale virksomheders muligheder for at rekruttere lærlinge.

– Set i et større perspektiv kan netværk sammen med andre initiativer bidrage til, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse og dermed medvirke til at afhjælpe manglen på faglært arbejdskraft, som jo er en af de væsentligste udfordringer på arbejdsmarkedet, siger Rolf Christian Lange, som håber, at den gode idé vil inspirere andre til at gøre noget ekstra for de lokale lærlinge.

Han lægger ikke skjul på, at virksomhederne i de to lokale pionernetværk har fat i noget helt rigtigt i forhold til at finde nye måder at gøre blandt andet elektriker- og vvs-energiuddannelsen mere attraktiv for unge mennesker.