fbpx
30. oktober 2020

Tilskudsfest synger på sidste vers i år

Af: Michael Degn

Foto: Kåre Viemose

Energistyrelsen har fået så mange ansøgninger om tilskud til energirenoveringer, at kassen formentlig er tømt for i år. Til gengæld er der 375 friske millioner i spil efter nytår.

Over 14.000 ansøgning på 14 dage får nu Energistyrelsen til at varsle lukning af årets tilskudsfest. Det drejer sig om bygningspuljen, der giver tilskud til energiforbedringer i helårsboliger. 15. oktober blev der åbnet op for sluserne til i alt 245 millioner kroner, hvoraf minimum 170 millioner er øremærket til varmepumpe-projekter.

– Vi glæder os over den store interesse for grønne tiltag i boliger. Energistyrelsen har fået susende travlt med at behandle ansøgninger og besvare henvendelser, og vi forventer faktisk allerede, at alle midler i puljen vil blive udmøntet for i år, da der samlet er ansøgt for et beløb, der er større end puljen. Vi håber derfor, at ansøgerne vil have tålmodighed – vi forventer at alle får svar i år, udtaler kontorchef Heidi Ingeman Koch fra Energistyrelsen, der administrerer tilskuddet, i en pressemeddelelse.

Samme melding kom hun med for nylig til Installationsmedierne, hvor hun samtidig gjorde klart, at styrelsen arbejder stenhårdt på at få flere resurser til at hjælpe de 12 ansatte, der i øjeblikket arbejder på at behandle de mange ansøgninger. Målet er at få alle ansøgninger behandlet i år. TEKNIQ Arbejdsgiverne har dog en frygt for, at de mange ansøgninger vil give en lang sagsbehandlingstid, som dermed rammer installationsvirksomhederne og deres kunder.

Den gode nyhed er, at der på den anden side af nytår er 375 friske tilskudsmillioner på højkant i puljen. Der er endnu ikke sat en præcis åbningsdato på, men Energistyrelsen opfordrer boligejere, der ikke har travlt, til at søge i næste runde.

Læs mere: Nye varmepumpetilskud: Så meget kan kunden få