fbpx
25. juni 2021

Tilskudspulje bliver tre gange så stor

Af: Michael Degn

Der er hele 450 millioner kroner i Erhvervspuljen til næste ansøgningsrunde, som bliver årets sidste. Energistyrelsen forsøger sig med en gedigen slutspurt efter en vigende interesse tidligere på året.

Millionerne kommer til at flyde frit i august og september. Næste ansøgningsrunde til Erhvervspuljen bliver årets sidste, men det bliver til gengæld en seriøs afskedssalut med 450 millioner kroner i spil. Til sammenligning var der i den seneste ansøgningsrunde 150 millioner kroner i puljen.

– I fjerde og sidste ansøgningsrunde i år har vi afsat alle resterende puljemidler for året og givet virksomhederne særligt god tid til at ansøge. Der er derfor ekstra god grund til at søge om tilskud netop nu, udtaler Vincent Rudnicki, kontorchef i Energistyrelsen, i en pressemeddelelse.

Sløv tilskudsstart
Energistyrelsen har indtil videre haft mere end almindeligt svært ved at lokke virksomhederne til tilskuds-truget. Interessen har været støt dalende, siden første runde i oktober sidste år. Senest landede ansøgningsprocenten på blot 28 procent.

Af samme grund er Energistyrelsen trukket i arbejdstøjet for at få både virksomheder og installatører til at interessere sig mere for tilskud til energioptimering. Det har ført til enkelte lempelser i kravene til ansøgningsprocessen, og nu bliver det fulgt op med et gratis online-arrangement den 13. august. Her bliver der givet gode råd fra både styrelse og brancheorganisationer, samt nogle af de virksomheder, der har fået tilskud. Tilmelding hos Energistyrelsen her.

Læs også: Færre krav til tilskudsansøgninger

Ansøgningsrunden åbner den 17. august og fortsætter frem til den 14. september kl. 12.00. Det er dobbelt så lang tid som de tidligere runder.

Tildelingen af midlerne i puljen sker på baggrund af en konkurrencebaseret model, hvor ansøgningerne rangeres efter den laveste støttepris pr. sparet kWh. Der er et støtteloft i puljen på 7 øre pr. sparet kWh.

Læs mere om ansøgningsprocessen her.