fbpx
02. november 2018

Tøjsælgerens ryg har fået nyt liv i installationsbranchen

Af: Mikkel Svinth Rødgaard

Foto: Selfie af Henrik Dalgaard

Efter mange år i tøjbranchen er Henrik Dalgaard startet forfra i ventilationsbranchen på grund af en dårlig ryg. Nu – næsten smertefri – tager han sit store menneskekendskab og sine salgsevner med ind i sin nye branche.

Hvad er din baggrund?
Jeg har solgt herretøj i næsten 20 år og været butikschef i nogle år. Jeg har også en uddannelse som multimediedesigner, men den har jeg aldrig brugt erhvervsmæssigt.

Hvorfor har du skiftet branche?
Jeg valgte ventilation, fordi jeg kunne se, at der er en god fremtid i det, og at det ikke er så fysisk krævende. Jeg har nemlig en spinalstenose – det vil sige, at jeg har en nerve i klemme i ryggen, som voldte mig problemer, da jeg stod i forretning. Jeg kunne næsten ikke gå hjem, når jeg kun havde gået rundt i mine pæne sko på et marmorgulv hele dagen. Da jeg startede i installationsbranchen, forsvandt rygsmerterne, fordi jeg laver afvekslende og fysisk arbejde.

Hvad kan du bidrage med, som andre ikke kan?
Jeg kan godt mærke, at jeg tit har nemmere ved at tale med folk. Jeg har været ude at køre med nogle, som ikke var særligt gode til at forstå og tale med kunderne. Det er jo det, du gør, når du skal sælge et sæt tøj: Så prøver du ligesom at finde ud af, hvad kundens behov er, og det skal du også kunne her. Det er lige meget, hvad du skal sælge. Det giver mig nogle fordele i forhold til mersalg for eksempel, at jeg er menneskekender og er vant til at have med alle typer mennesker at gøre, og det har jeg da helt sikkert fra at stå i forretning.

Hvad kan man blive bedre til i branchen?
At arbejde sammen. Nogle gange har jeg mødt folk, der siger: ”Det er ikke mit bord.” Jeg har selvfølgelig også mødt mange, som siger: ”Den klarer jeg lige” og ”Skal du have hjælp?” Men jeg har mødt lige så mange, som siger: ”Det er ikke vores. Bare lad det ligge.” Jeg er nok mere den type, som tager malerens papkasse med, når jeg alligevel skal ned og smide noget i containeren.

Hvad synes du om din beslutning om at skifte branche?
Folk har været meget forstående og synes, det er fedt, at man som 45-årig er hoppet ud i en ny uddannelse. Økonomisk er det selvfølgelig ikke det optimale, men det må jeg klare. Grundlæggende er jeg virkelig glad, og jeg tror ikke, jeg vil fortryde mit skift. Jeg har måske inderst inde altid drømt om at blive håndværker, og så har jeg været så heldig, at jeg er kommet ind i et godt firma også.