fbpx
04. marts 2019

Unidrain uddeler legat til ung installatør-studerende

Af: Lasse Andersen

Unidrain ønsker at sætte fokus på problematikken med manglende faglærte og har derfor lanceret et nyt legat. Den første legatmodtager er nu fundet.

23-årige Mads Holmegaard Jørgensen, der læser til VVS-installatør på KEA, er første modtager af Unidrains nystiftede legat på 25.000 kroner. Legatet går til en håndværker, der gerne vil udvikle og dygtiggøre sig inden for sit fag.

Baggrunden for uddelingen af legatet er, at bygge- og anlægsbranchen ifølge prognoser kommer til at mangle 70.000 faglærte i 2025. Den problematik ønsker Unidrain at sætte fokus på med legatet.

Legat puster liv til fremtidsdrømme
For Mads Holmegaard Jørgensen kommer legatet til at få en vigtig betydning for hans karriere:

– Udover at legatet giver tiltrængt luft i mit hverdags-budget, får jeg nu mulighed for at tage faglige kurser og måske et udlandsophold, så jeg kan udvikle mig fagligt. Det er et vigtigt skridt på vej mod mit fremtidige drømmejob som VVS-installatør, siger Mads Holmegaard Jørgensen i en pressemeddelelse.

Den nyudklækkede legatmodtager, der gennem sin skoletid har haft udfordringer med de boglige fag, forklarer samtidig, at det er vigtigt for ham at modtage en pris, der værdsætter praktisk arbejde. På den måde kan han forhåbentlig hjælpe andre, som står i samme situation, som han engang stod i, ved at vise, at der er håb på den anden side.

Mads Holmegaard Jørgensens underviser i matematik, teknisk beregning og varme, Bertel Sommer Larsen, er heller ikke i tvivl om, at man har fundet den retmæssige modtager af prisen:

– Mads er en ildsjæl – både dygtig og meget arbejdsom. Vi har tit set ham sidde i undervisningslokalet lang tid efter, undervisningen er slut. Så det er meget velfortjent, at han modtager dette legat.

Ambitiøs studerende
Det var Unidrains administrerende direktør Henrik Handschuh, der tirsdag d. 26. februar overrakte Mads Holmegaard Jørgensen legatet. Han giver følgende begrundelse for, at valget faldt på den kommende VVS-installatør:

– Mads er en yderst ambitiøs studerende, der har et ønske om at fortsætte sin udvikling mod at blive endnu dygtigere inden for sit fag. Med legatet kan vi hos Unidrain være med til at facilitere denne udvikling og sikre, at Danmark om nogle år har endnu en super dygtig håndværker.