fbpx
30. marts 2020

V-forslag: Lønkompensation op til 45.000 kroner

Af: Michael Degn

Venstre vil hæve lønkompensationen til at omfatte medarbejdere med lønninger op til 45.000 kroner. De politiske partier forhandler i øjeblikket om en udvidelse af loftet for støttekronerne.

Flere virksomheder skal have mulighed for at bruge lønkompensation til hjemsendte medarbejdere, og derfor skal maksimumgrænsen hæves til 45.000 kroner. Sådan lyder udspillet fra Venstres formand, Jakob Ellemand-Jensen.

– Der er nogle virksomheder, som ikke får den hjælp, de skal bruge for at kunne få dækket deres lønudgifter til medarbejdere – simpelthen fordi der ikke er fleksibilitet nok i de nuværende ordninger, udtalte Jakob Ellemann-Jensen søndag til ritzau.dk

Statsminister med

Søndag havde statsminister Mette Frederiksen et virtuelt møde på Marienborg med erhvervslivet og arbejdsmarkedets parter, hvor hun ikke var afvisende over for at justere på grænsebeløbet. Hun ville dog omvendt ikke sætte et konkret tal på.

– Alt det, vi har sat i gang, skal virke efter hensigten. Selvfølgelig er der nogle steder behov for at justere og gøre det anderledes, og det kan være på opfordring fra politiske partier og fra lønmodtagere og virksomheder, og det kigger vi positivt på, lød det fra statsministeren.

Rigtige vej at gå

Forhandlingerne fortsætter i øjeblikket mellem partierne på Christiansborg, og i TEKNIQ Arbejdsarbejdsgiverne lægger direktøren ikke skjul på, at det er den rigtige vej at gå.

– Derfor er vi også glade for de åbninger, der er blevet vist fra både Mette Frederiksen, regeringen og Venstre, når det gælder muligheden for at justere på eksempelvis den lønkompensation, virksomhederne har adgang til. For der er brug for hurtig handling, hvis vi vil sikre et velfungerende erhvervsliv – både nu og når vi forhåbentlig inden længe vender tilbage til en mere normal virkelighed, siger adm. direktør Niels Jørgen Hansen.

Venstre regner med, at det nye forslag vil koste et tocifret milliardbeløb.

Læs også: Her er redningskransene til erhvervslivet