fbpx
08. marts 2020

Varevognens tag bliver strømforsyning til håndværkeren

Af: Michael Degn

Et nyt samarbejde mellem Solar og Green Energy Scandinavia giver håndværkere mulighed for at få solceller på taget af servicevognene, som både skal gavne produktivitet og klimaregnskab. 

De fleste er vant til at se de alenlange rækker af solceller på marker eller som refleksioner på hustage. Til gengæld er det ikke så tit man ser dem på varebiler, men det vil et nyt samarbejde mellem Solar og Green Energy Scandinavia gøre op med. Installatører og andre håndværkere får dermed mulighed for at producere deres egen grønne strøm til brug i dagligdagens arbejde.

– Ud over øget produktivitet og fleksibilitet er håndværkeren også med til at øge produktionen af vedvarende energi og reducere CO2-udslippet. Der er i dag slutkunder, der specifikt efterspørger den grønne håndværker. Så de håndværkere, der vælger at få monteret solceller på taget af deres varevogn, bliver på den måde mere attraktive. Det at være grøn er med andre ord blevet et konkurrenceparameter – også i installatørleddet, siger Rasmus Vemmelund, Group Senior Category Manager i Solar, i en pressemeddelelse.

Med solcelleteknologien kan den enkelte installatør spare penge på brændstof, og i det store billede sætter det et aftryk i klimaregnskabet, forklarer adm. direktør fra Green Energy Scandinavia.

– Ifølge Danmarks Statistik er der 389.000 indregistrerede varevogne i Danmark. Hvis de hver især sparer bare én liter brændstof hvert år, svarer det faktisk til en CO2-reduktion på over 1 mio. kg om året, udtaler Karl Andreassen,  CEO i Green Energy Scandinavia.

Solcelleløsningen bærer navnet solarvan.pro, da det kun er til professionelle. Lanceringen begynder i Danmark, men det er tanken at fortsætte ud over landets grænser.