fbpx
06. april 2021

Varmepumper: Her er de nye tilskud

Af: Michael Degn

Bygningspuljen åbner med et lavere tilskud end i efteråret. Samtidig er kravet om VE-godkendelse trådt i kraft.

Kunderne må regne med et par tusinde kroner mindre i tilskud til den nye varmepumpe. Den næste runde af Bygningspuljen bliver onsdag den 7. april åbnet med 250 millioner tilskudskroner, som til gengæld bliver spredt lidt ekstra ud.

Et typisk parcelhus på 140 m2 vil derfor få 26.000 kroner i tilskud til den mest energieffektive luft/vand-varmepumpe. Sidste år var det 28.000 kroner. Til gengæld er der intet, der tyder på, at interessen er stagneret blandt de danske husejere. Hele 13.000 ansøgere fik afslag sidste år.

Læs også: Installatør har 1000 tilbud i kø

– Energistyrelsen har tilpasset og justeret tilskuddet, og vi håber, at puljen kommer til at holde længere end sidst, men vi regner også med, at rigtig mange kommer til at søge puljen, siger Troels Hartung, chefkonsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Husk godkendelsen
Sidste år tog det blot fire dage at få tømt puljen på 245 millioner kroner, og selvom der i år er afsat 675 millioner kroner, så er ansøgningsrunderne delt op i tre runder. Derfor er der kun 250 millioner kroner i spil i årets første runde.

Samtidig er kravet om VE-godkendelse af installatørerne nu trådt i kraft efter en overgangsordning. Det skete 1. april og betyder derfor, at installatørerne skal skynde sig at få færdiggjort uddannelsen og registreret sig hos Energistyrelsen, hvis det ikke allerede er sket.

– Man kan først installere varmepumpen, når man er VE-godkendt, hvis kunden skal have sit tilskud udbetalt, siger Troels Hartung.

Læs også: Ny pulje står til at blive tømt på få dage

Bygningspuljen omfatter energirenovering af helårsboliger, hvor minimum 60 procent er øremærket til varmepumpeprojekter. Derudover kan man hente tilskud til eksempelvis ventilation og nyt radiatoranlæg samt døre og vinduer.

Puljen åbner for ansøgninger klokken 10.00 her.

TEKNIQ Arbejdsgiverne har lavet en guide til ansøgningsprocessen målrettet VE-installatørerne, som findes her.

 

Tilskudssatser for konvertering til luft-til-væske varmepumpe
(ikke momsregistrerede virksomheder m.v.)

Tilskudssatser for konvertering til jord-til-væske varmepumpe
(ikke momsregistrerede virksomheder m.v.)

Kilde: Energistyrelsen