fbpx
18. maj 2020

– Vi gik ud en halv time før elefanterne kom ind

Af: Michael Degn

Rask El Service har de seneste fire uger knoklet i døgndrift for at færdiggøre det nye hjem i Knuthenborg til fire meget omdiskuterede cirkuselefanter.

I bund og er det bare en hal. Og så alligevel ikke. Det er nemlig ikke hver dag, at man som installatør får mulighed for at lave et nyt hjem til fire cirkuselefanter. Ikke desto mindre har det været opgaven for Rask El Service, der de seneste fire uger har knoklet i døgndrift for at få gjort det nye anlæg i Knuthenborg Safaripark på Lolland klar til de nye, landskendte beboere.

– Det specielle har været, at det skulle gå så stærkt, forklarer Jacob Goldbeck, partner i Rask El Service.

Fire uger var der at gøre godt med til at lave installationsarbejdet i den knap 2000 kvadratmeter-store hal samt foderanlæg, sikkerhedssystemer, terrænanlæg samt en forsyning på 500A. Alt i alt en mere end almindelig stram tidsplan, der pressede rammerne til det yderste.

– Vi fik bare at vide, at elefanterne kom på fredag, og derefter fik vi ikke lov til at komme ind. Jeg tror, vi gik ud en halv time, før de kom, siger Jacob Goldbeck om opgaven, der blev afsluttet fredag den 15. maj.

Elefanter med særligt lys

De fire elefanter, Lara, Djungla, Jenny og Ramboline, kommer fra Cirkus Arena. De var de sidste cirkuselefanter i Danmark, og staten købte dem af Cirkus Arena, da det i 2018 blev forbudt at have vilde dyr i cirkus. Men hvor skulle de så være? Det spørgsmål blev afgjort sidste efterår, hvor aftalen med Knuthenborg Safaripark faldt i hak.

Et af de særlige elementer i det nye hjem er belysningen, som på bedste vis forsøger at efterligne solopgangen på savannen.

– Det virker jo lidt mærkeligt, når elefanterne har været i en cirkusmanege, men der er en speciel døgnrytmestyring af lyset i hallen. Det betyder, at der går 40 minutter, før belysningen er på max, siger Jacob Goldbeck.

Anlægget åbner for offentligheden den 1. juni.