fbpx
05. marts 2020

Vi har europarekord i smart home-produkter

Af: Michael Degn

Danskerne er det mest teknologilystne folkefærd i Europa, når det kommer til smart home-produkter, viser ny undersøgelse.

Intelligente elpærer, alarmsystemer, termostater og stemmestyrede personlige assistenter. Hele 23 procent af danskerne bruger genstande i hjemmet, der kan koble sig på internettet. Vores brug af smart home-løsninger (IoT-produkter) placerer os dermed på førstepladsen i forhold til de øvrige lande i Europa. Det viser en ny undersøgelse fra Danmarks Statistik.

Læs også: Fire TEKNIQ-piloter i Projekt Smart Home

Det er måske ikke så overraskende mænd, der har mest lyst til at fylde hjemmet op med de smarte dimser. Næsten to ud af tre brugere er hankøn, og samtidig viser undersøgelsen, at det i overvejende grad personer mellem 25 og 44 år, der benytter sig af produkterne. Dernæst kan man med fordel kigge på kundens uddannelse, hvis man skal sælge en smart home-løsning. Det viser sig, at 32 procent af brugerne har fuldført en lang videregående uddannelse, mens kun 17 procent er stoppet ved folkeskolens afgangseksamen.

Læs også: Når den intelligente stikkontakt bliver din værste fjende

Danmark er efterfulgt af Holland og de øvrige nordiske lande på ranglisten. Man skal dog kun lige syd for grænsen for at finde en markant forskel. I Tyskland svarer blot ni procent ja til, at de har brugt smart home-produkter i hjemmet i løbet af de seneste tre måneder. Det er det samme som Estland, mens Bulgarien er bundskaber med to procent.