fbpx
17. marts 2020

– Vi har hammertravlt i øjeblikket

Af: Michael Degn

Næstved VVS Entreprise drøntravlt i øjeblikket trods coronakrisen. På byggepladserne er der en stemning af panik før lukketid, forklarer direktør.

Danmark er gået i stå på grund af coronakrisen – og så alligevel ikke helt. Næstved VVS Entreprise oplever tværtimod en af sine mest travle perioder.

– Vi har hammertravlt på byggepladserne. Der er nærmest sådan en stemning af panik, hvor alle vil nå så meget som muligt i tilfælde af, at Danmark skulle lukke endnu mere ned. Hvis vi ikke var kommet i den her situation nu, så ville jeg være nødt til at mande op, men det tør jeg ikke nu, siger Jim Schou-Petersen, der er direktør i Næstved VVS Entreprise.

De ansatte løber med andre ord stærkt på byggepladserne, og da firmaet har størstedelen af sin omsætning der, har krisen derfor ikke ramt så hårdt endnu. Af samme grund har direktøren heller ikke været nødsaget til at sende nogen hjem endnu, hvilket selvfølgelig vil ændre sig, hvis først byggepladserne bliver lukket ned.

Viruskuffert til alle

Alligevel har den nye virkelighed påvirket dagligdagen blandt medarbejderne, hvor der bliver taget alle nødvendige skridt for at undgå smittespredning og beskytte både kunder og ansatte. På byggepladserne kommer faggrupperne på forskellige tidspunkter, og byggemøderne bliver holdt i det fri. Alle servicemedarbejdere er udstyret med en såkaldt viruskuffert med maske, handsker, overtrækstøj og sprit.

– Den kan de gøre brug af, hvis de selv eller kunderne føler sig utrygge ved situationen, siger Jim Schou-Petersen.

Firmaets serviceafdeling tæller fem mand, som kører rundt til private og boligforeninger blandt andet. Det private marked er stendødt, da folk kun lukker nogen ind, hvis det er helt akut, forklarer direktøren. Hos boligforeningerne er der stadig aktivitet, men naturligvis med en hel del nye retningslinjer at følge. Byggepladserne kører omvendt på højtryk, og direktøren frygter derfor mest af alt, at Danmark bliver lukket endnu mere ned.

– Jeg har været selvstændig i 30 år, og jeg har aldrig oplevet noget lignende. Det er en mærkelig situation, hvor folk snakker og gisner, men ingen rigtig ved noget, siger Jim Schou-Petersen.

Firma har knap 20 ansatte, hvor 10 arbejder på byggepladser.

Sådan håndterer virksomheden coronavirussen