fbpx
15. marts 2021

Ny app gør det lettere at dimensionere

Af: Michael Degn

En ny vvs-app, som TEKNIQ Arbejdsgiverne står bag, gør det nemmere at dimensionere og dokumentere rørene korrekt. Vi har knækket koden til at lette arbejdsgangen, lyder det fra chefkonsulent.

Væk med store besværlige regneark og grib din telefon i stedet for. Med få klik er du godt på vej til at dimensionere dine rør korrekt.

Vvs’erne får nu lettet arbejdsbyrden betragteligt med ny app, som alle medlemsvirksomheder i TEKNIQ Arbejdsgiverne har mulighed for at bruge.

– Normalt er den slags noget med store regneark, hvor man skal gætte sig til rørstørrelserne og derefter lave kontrolberegninger. Nu har vi knækket koden til at beregne det hele på én gang. Det er en landvinding, siger Jesper Sandberg, chefkonsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Unikt værktøj
Arbejdet blev skudt i gang sidste sommer på baggrund af en efterspørgsel om netop den service blandt vvs-virksomhederne, på samme måde som el-virksomhederne gør flittigt brug el-appen. En følgegruppe med ti medlemsvirksomheder har været med til at udvælge de centrale områder i den nye app, og Jesper Sandberg håber på, at det digitale værktøj rammer et behov i hverdagen.

– I dag findes der mig bekendt ikke et værktøj til dimensionering af vandinstallationer, der tilnærmelsesvis er lige så skarpt. Det er normalt noget med svært overskuelige regneark, som man skal bruge flere gange om ugen for at forstå. Den her app er overskuelig og let at forstå, så hvis man har prøvet den et par gange, så kan man hurtigt komme igennem en komplet vandinstallation, siger Jesper Sandberg.

El-appen har i øjeblikket i omegnen af 100.000 månedlige sidevisninger. Helt så højt når vvs-appen sandsynligvis ikke op, men Jesper Sandberg forestiller sig, at den i løbet af et år eller to vil ligge på cirka 50.000 sidevisninger.

Vvs-appen lever op til de gældende krav i Bygningsreglementet og Norm for vandinstallationer. Læs mere om den nye app og download den her.